ZF 24

A patra zi de război în Israel: Guvernele trimit avioane în capitala Israelului pentru repatrierea cetăţenilor, după ce majoritatea companiilor aeriene comerciale şi-au suspendat zborurile în urma atacului grupării Hamas. Germania, Franţa şi Canada se numărăr printre ţările care trimit avioane la Tel Aviv

A patra zi de război în Israel: Guvernele trimit...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.10.2023, 12:24 108

Un număr tot mai mare de guverne trimit avioane în Israel pentru a-şi evacua cetăţenii din ţară, după ce majoritatea companiilor aeriene comerciale şi-au suspendat operaţiunile în urma atacului surpriză comis de militanţii Hamas în weekend, raportează Bloomberg.

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat marţi că intenţionează să opereze joi şi vineri zboruri închiriate de la Deutsche Lufthansa AG pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor. Air France va trimite joi un Boeing Co. 777-300 cu 381 de locuri la Tel Aviv pentru a prelua cetăţenii francezi într-un zbor de întoarcere de o zi.

De asemenea, guvernul canadian plănuieşte să acorde asistenţă canadienilor care vor să plece din Tel Aviv în următoarele zile, folosind avioane ale forţelor armate canadiene, a anunţat marţi ministrul afacerilor externe, Melanie Joly, potrivit CTV News.

„Guvernul canadian va oferi aceste zboruri cetăţenilor canadieni, soţiilor şi copiilor lor; precum şi rezidenţilor permanenţi canadieni şi familiilor lor", a declarat Joly. "Ţin să vă informez că în prezent căutăm cu seriozitate o serie de măsuri suplimentare pentru cei care nu pot ajunge la aeroportul din Tel Aviv".

Israelul şi-a intensificat marţi ofensiva asupra Fâşiei Gaza ca răspuns la un atac fără precedent al Hamas, extinzând mobilizarea rezerviştilor la 360.000 de persoane, conform Yahoo News.

Armata a declarat că a recâştigat controlul asupra graniţei cu Gaza şi asupra zonelor pe care Hamas le-a atacat în sudul Israelului.

Se aşteaptă ca războiul, care a dus la cel puţin 1.900 de victime de ambele părţi, să se intensifice. Atacul din weekend, despre care Hamas a spus că a fost o răzbunare pentru înrăutăţirea condiţiilor în care se află palestinienii sub ocupaţia israeliană, a înflăcărat determinarea Israelului de a zdrobi influenţa grupului în Gaza.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO