ZF 24

Piata de sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat, estimata la un miliard de euro

14.09.2007, 16:14 192

Piata de sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat din Romania este estimata la un miliard de euro si va creste in urmatoarea perioada, pe fondul intensificarii activitatii de constructii, potrivit reprezentantilor grupului german Vaillant, citati de Mediafax.

"Nu exista o cifra exacta a valorii acestei piete, dar specialistii o estimeaza la un miliard de euro. Este o piata cu un potential foarte mare, deoarece activitatea de investitii in constructii este din ce in ce mai importanta", a declarat, vineri, la deschiderea reprezentantei Vaillant la Galati, Christoph Grosser, directorul pentru Romania al grupului.

Piata centralelor termice este estimata la 100 de milioane de euro, iar pentru acest an se previzioneaza o reducere cu 10% a vanzarilor. Piata sistemelor de incalzire si a componentelor conexe, printre care radiatoare si tevi, este de 250 de milioane de euro.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO