ZF 24

Primele fonduri UE pentru turism in Vest: Un oras a primit 4 mil. euro pentru reabilitarea unei statiuni; o firma isi face hotel de 3 stele cu 1 mil. euro

06.10.2009, 16:15 130

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a semnatprimele contracte de finantare pentru proiecte ce vizeazainvestitii in turism in Regiunea Vest, fonduri de 5,2 milioane deeuro urmand a fi impartite unui oras din Hunedoara si unei firmeprivate, a anuntat marti institutia.

Consiliului Local al orasului hunedorean Geoagiu a obtinut ofinantare de 4 milioane de euro, pentru un proiect de 5,47 milioanede euro care vizeaza rabilitarea statiunii Geoagiu Bai.Celalaltcastigator al finantarii este o firma hunedoreana care isi vatransforma vila de doua stele intr-un hotel de trei stele, incadrul unui proiect de 2,3 milioane de euro, din care jumatate estefinantare europeana.

Pana in prezent, 220 de proiecte au fost depuse in RegiuneaVest, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila prin POR2007 - 2013, dintre care: au fost contractate un numar de 52 deproiecte, avand o valoare a finantarii nerambursabile deaproximativ 86 milioane euro, iar 96 de proiecte se afla indiferite faze de evaluare si selectie sau precontractare, cu ovaloare a finantarii nerambursabile solicitate de aproximativ 353milioane euro, se arata in datele ADR Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO