ZF 24

Primul fond imobiliar din Romania

21.09.2007, 13:17 22

Grupul de firme Target din Cluj-Napoca intentioneaza sa infiinteze primul fond imobiliar din Romania, capitalul de pornire fiind estimat, in prima faza, la 25 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Fond imobiliar inseamna un fond unde toti banii colectati de la investitori merg in active imobiliare, in proiecte de dezvoltare. Nu discutam despre cumpararea unui teren si a-l revinde, ci de a cumpara un teren, imobile aflate in paragina, ca sa dezvolti pe ele un proiect imobiliar", a declarat, aseara, directorul de dezvoltare al Target Capital, Mircea Ignat.

Ignat a adaugat ca un astfel de fond se adreseaza doar investitorilor calificati, gradul de reglementare fiind diferit.

"Interesul nostru este sa ne miscam mult mai repede. Eu nu imi pot permite sa astept doua luni o aprobare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru o tranzactie", a afirmat Ignat.

Potrivit acestuia, in cadrul noului fond, care se va numi Target Real Estate Developer, vor putea fi cooptati si investitori calificati straini, dar si fonduri de investitii imobiliare din strainatate.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO