ZF 24

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 404 milioane lei, în creştere cu 7%, şi un profit net de 9,2 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similar a anului trecut

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a încheiat...

Autor: Roxana Rosu

11.08.2023, 10:45 264

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 404 milioane lei, în creştere cu 7%, şi un profit net de 9,2 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similar a anului trecut.

Veniturile totale s-au cifra la 415 milioane lei, iar cheltuielile la 404 milioane lei.

La nivel consolidate, afacerile grupului s-au majorat cu 7%, la 406  milioane lei, iar profitul a urcat la 8,3 milioane lei faţă de 4,1 milioane lei în S1 2022.

Principalii clienţi ai Compa în primul semestru din 2023 au fost compania Phinia, cu 45% din livrări, Bosch, cu 13%, Haulotte şi Garrett.

Strategia pe termen mediu şi lung a producătorului prevede dezvoltarea de noi proiecte pentru clienţii non-auto, reducerea dependentei de proiecte destinate motoarelor diesel şi asimilarea de produse cu valoare adăugată mare.

Compa avea la finele lunii iunie 1813 de angajaţi, în scădere uşoară faţă de 2022, ca urmare a volumului de activitate redus precum şi datorită lipsei forţei de muncă pe piaţa muncii.

Compania produce la Sibiu componente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergă­toare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbo­suflante, pinioane pentru casete de direcţie, com­ponente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese ştan­ţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matriţe şi scule.

Valoarea de piaţă a producătorului atinge 116 milioane de lei. Din acţionariat fac parte Ioan Deac, cu 19% din acţiuni şi Ioan Miclea, cu 18,8%, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO