ZF 24

Producatorul de cafea Elite isi schimba denumirea in Strauss Romania

05.02.2008, 16:05 862

Producatorul de cafea Elite, parte a grupului israelian Strauss, si-a schimbat denumirea in Strauss Romania, ca parte a strategiei internationale de rebranding a grupului, operatiune pentru care a alocat un buget de 1,5 milioane de euro, conform Mediafax.

Strauss, cu activitati in industria alimentara, a fuzionat in 2004 cu grupul israelian Elite si efectueaza in perioada 2007-2008 o operatiune de rebranding a activitatilor sale la nivel international.

Potrivit reprezentantilor Strauss, grupul israelian se va implica de asemenea in dezvoltarea afacerii din Romania.

Compania Elite este prezenta pe piata romaneasca din 1994, cand a inceput productia de cafea la fabrica sa din estul Capitalei, in apropiere de autostrada Soarelui.

Unitatea de productie are o capacitate anuala de 12.000 de tone de cafea destinata atat pietei interne, cat si exportului in Bulgaria, Croatia si Republica Moldova.

Strauss a investit in ultimii doi-trei ani in fabrica de la Bucuresti 2-3 milioane de euro anual in retehnologizare, bugetul falocat pentru acest an fiind asemanator.

Compania este prezenta atat pe segmentul de retail, cat si in reteaua HoReCa (Hoteluri Restaurante Cafenele), unde detine circa 6.000 de aparate de cafea.

Strauss a dezvoltat si reteaua de cafenele e-Coffee, formata in prezent din cinci unitati in Bucuresti. Pana la sfarsitul anului, Strauss ar putea deschide alte 10 unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO