ZF 24

Produsele derivate CDS, care au ajutat Grecia sa isi ascunda datoriile, ar trebui reglementate mai strict sau chiar interzise - oficial francez

28.02.2010, 20:04 32

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, considera caprodusele derivate CDS (credit default swap), din datoriilesuverane, ar trebui reglementate mai strict, limitate sau chiarinterzise, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

"Cred ca produsele derivate ar trebui sa fie foarte strictreglementate, limitate sau chiar interzise. Aceasta este o opiniepersonala referitoare la instrumentele financiare", a afirmatLagarde la postul de radio Europe 1.

Produsele CDS, utilizate de investitori pentru a se proteja deriscul unei eventuale incapacitati de plata a debitorului, sunt totmai mult subiectul criticilor, in conditiile in care se consideraca derivatele au ajutat Grecia sa ascunda problemele legate dedatorii.
Rezerva Federala din SUA si alte institutii de control cerceteazamodalitatile prin care banca Goldman Sachs ar fi putut ajutaautoritatile elene sa ascunda amploarea reala a deficitului bugetarprin folosirea derivatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO