ZF 24

Programul "Rabla" in 2010: trei masini vechi casate pentru una noua

Guvernul pluseaza pentru innoirea parcului auto in 2010: trei rable casate pentru o masina noua
02.09.2009, 15:01 363

Ministerul Mediului propune introducerea din 2010 a unui sistem de vouchere cu valoarea de 3.800 de lei pentru casarea masinilor mai vechi de zece ani. Numarul maxim de astfel de bonuri care vor putea folosite de acelasi cumparator fiind de trei - astfel se vor putea casa maximum trei "rable" pentru achizitia unei masini noi.
In plus, programul "Rabla" va fi extins din 2010 si la tractoare si masini agricole.

Cei care vor dori sa achizitioneze un tractor nou vor primi in schimbul scoaterii din circulatie a unuia mai vechi de zece ani o prima de casare de pana la 17.000 de lei (aprox. 4.000 de euro), dar care nu trebuie sa depaseasca jumatate din valoarea celui nou. Pretul unui Tractor U650 asamblat in prezent pe platforma Roman Brasov si exportat catre Egipt are un pret de 14.000 de euro.

Firmele vor primi maximum 40% din valoarea celei noi sau plafonul maxim de 17.000 de lei.
Implementarea unui program pentru innoirea parcului de tractoare la nivel national ar majora productia de tractoare de pe platforma Roman Brasov si ar duce la cresterea numarului de angajati, potrivit lui Ioan Neculaie, omul de afaceri brasovean care controleaza compania Roman.

Compania Crystal, cu capital egiptean, a achizitionat de la Flavus Investitii, proprietarul platformei Tractorul, atat licenta, fisele tehnologice de productie, cat si unele matrite si utilaje necesare productiei de tractoare in serie. Majoritatea componentelor necesare sunt fabricate pe platforma, in timp ce cutia de viteze si subansamblele au fost realizate la Sfantu Gheorghe, iar jantele au fost cumparate din afara tarii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO