ZF 24

Razvan Diaconescu, Impuls Leasing: Scaderea economiei este o reactie la lipsa de masuri a guvernului

13.08.2009, 11:55 72

Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing, una din companiile de top zece de pe piata de profil, spune ca scaderea inregistrata de economie in trimestrul al doilea, de 8,8%, l-a luat prin surprindere, el estimand o contractie de maximum 6% a PIB pentru aceasta perioada.

"Este o reactie la lipsa de masuri a guvernului, care nu a facut nimic. Principalele doua masuri care ar trebui luate sunt neimpozitarea profitului reinvestit, pentru ca acest lucru ar genera activitate economica, salarii si, in continuare, consum. A doua masura este plata la timp a facturilor si a TVA catre companii. Blocajul din economie este generat in mare parte de stat, pentru ca firmele care aveau de incasat bani de la stat nu au primit nimic, deoarece nu sunt bani la buget", afirma Diaconescu.

Piata de leasing, sustine el, a scazut dramatic in prima jumatate a anului, cu cel putin 75%, dupa ce pana anul trecut aceasta industrie a inregistrat cresteri de doua cifre, fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei.

"Pe piata auto scaderea este dramatica. Piata de masini noi a scazut cu 70%, in timp de vanzarile de masini second-hand s-au redus cu 75%, ceea ce este ingrozitor", mai spune directorul general al Impuls Leasing.

Pentru tot anul 2009 Diaconescu se asteapta la o scadere a economiei de 8-10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO