ZF 24

Romania si Cehia vor majora TVA in viitorul apropiat - experti financiari

03.12.2009, 17:19 20

Majorarea TVA in Romania si Cehia este asteptata de cei maimulti experti financiari intervievati de institutul german ZEW siErste Bank, care anticipeaza, totodata, ca cele doua tari vor reusisa-si reduca deficitul bugetar pana la finele anului 2010,informeaza Mediafax.

In privinta posibilitatii majorarii TVA de catre statele dinregiune in perioada urmatoare, cate 20% dintre respondenti cred caRomania si Cehia vor aplica o astfel de masura, fiind cele mai mariponderi dintre toate tarile.

Participantii la sondaj au fost intrebati ce masuri de reducerea deficitului bugetar anticipeaza ca vor fi adoptate in viitorulapropiat in Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania,Serbia, Slovacia si Slovenia.

"Cele mai utilizate instrumente (pentru reducerea deficituluibugetar - n.r.) sunt privatizarile activelor detinute de stat,majorarea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) si reducereacheltuielilor publice", se arata intr-un raport realizat de ZEW incolaborare cu grupul financiar austriac Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO