ZF 24

RWE devine al saselea partener in proiectul Nabucco

30.01.2008, 15:50 12

Grupul german RWE va deveni oficial cel de-al saselea partener al consortiului Nabucco, pe 5 februarie, in cadrul unei ceremonii la Viena, iar participarea acestuia va contribui la accelerarea finalizarii proiectului, a declarat ministerul turc al energiei, Hilmi Guler, citat de Reuters.

"Botas (compania turca de transport al gazelor - nr.) a aprobat participarea RWE ca al saselea partener al consortiului, iar parteneriatul va fi facut oficial cu ocazia unei ceremonii la Viena pe 5 februarie", a mentionat Guler.

Proiectul de constructie a conductei Nabucco, in valoare de cinci miliarde de euro, care urmeaza sa traverseze Turcia si regiunea Balcanica, catre Austria, reprezinta un element central al planurilor Uniunii Europene de reducere a dependentei Europei fata de importurile de gaze din Rusia.

Din consortiul Nabucco mai fac parte companiile OMV(Austria), MOL (Turcia), Transgaz (Romania), Bulgargaz (Bulgaria) si Botas (Turcia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO