ZF 24

Se orienteaza Google pe piata de telefoane mobile?

14.09.2007, 00:00 14

Intr-o declaratie facuta in luna martie a acestui an, Richard Kimber, directorul Google pentru Asia de Sud-Est a declarat ca Google nu este interesat sa intre pe piata telefoanelor mobil si ca, pentru moment, vor doar sa se concentreze doar pe partea de software.

Totusi, cei din conducerea Google nu au negat existenta proiectului unui astfel de telefon mobil.

Pana la lansarea unui telefon mobil Google, zvonurile sunt mai puternice cu referire la o platforma software pentru telefoane mobile.

Platforma promisa de Google pentru telefoanele mobile se numeste gPhone si desi nu a fost anuntata oficial, multi dezvoltatori software vad in ea o oportunitate de afaceri.

Exista multe companii care doresc sa incorporeze aplicatii pentru aceasta platforma, printre acestea aflandu-se Plusmo (companie ce se ocupa cu preluarea de intrari de pe bloguri si site-uri de stiri si punerea lor pe telefoane mobile), Nuance Communications, realizator de software pentru recunoasterea vocii, sau 3Jam producatorul unui soft ce poate trimite mesaje tip text la grupuri de prieteni.

Platforma, ce ar trebui sa consiste intr-un sistem de operare, versiuni ale softurilor Google si unelte pentru programatori, vrea sa ofere utilizatorilor o serie de servicii precum masagerie instant, acces la retele sociale si suport pentru navigarea web, indiferent de telefonul mobil folosit.

Business Week

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO