ZF 24

Seful celei mai mari banci de investitii din lume: "Bancherii duc la indeplinire lucrarea lui Dumnezeu"

Seful celei mai banci de investitii din lume: "Bancherii duc la indeplinire lucrarea lui Dumnezeu" (Foto: Bloomberg)
08.11.2009, 17:33 78

Lloyd Blankfein, presedintele si directorul executiv al celeimai mari banci de investitii din lume, Goldman Sachs, a declarat cabancherii duc la indeplinire "lucrarea lui Dumnezeu", conformpublicatiei britanice The Telegraph.

Blankfein, fiu al unui postas din Brooklyn, considera ca bancileau un "rol social", argumentand ca revenirea pe profit a bancilorsi bonusurile acordate de acestea ar trebui intampinate cu bucurie,fiind dovada faptului ca economia revine pe crestere.

Intr-un interviu acordat Sunday Times, acesta a declarat:"Suntem foarte importanti. Ajutam companiile sa se dezvolte prinsustinerea pe care o acordam in strangerea de capital. Companiilecare se dezvolta aduc bogatie. Aceasta, la randul ei, permiteoamenilor sa aiba slujbe care duc la o continuare a dezvoltarii sila mai multa bogatie. Avem un rol social".

Desi declara ca ii intelege pe oamenii care sunt furiosi peactiunile bancherilor, acesta spune ca "Toti ar trebui sa fiefericiti. Companiile vor din nou sa creasca si sa obtina bani. Aiciintervenim noi. Poate ca sistemul financiar ne-a adus la criza dartot el ne va scoate din ea", a mentionat bancherul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO