Şeful SIF Oltenia îi ţine în suspans pe investitori: Dividendele se vor discuta la o AGA viitoare

21 mai 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF Oltenia a ţinut cap de afiş pe bursă în ultimele zile după ce au fost raportate pe bursă transferuri cu 4,8% din acţiunile sale în şedinţa din 13 mai, după ce gigantul britanic HSBC a devenit vizibil în acţionariat depăşind pragul limită de deţinere de 5%, dar şi după ce societatea a cumpărat 14% din produ­că­torul de ulei Argus Constanţa pentru

15 mil. lei. Mai mult, situaţia distribuirii profitului de 130 milioane de lei de anul trecut a rămas incertă, după ce în AGA din 29 aprilie niciuna din propunerile de dividende nu a obţinut suficiente voturi de la acţionari.

Întrebat despre prezenţa în acţionariat a grupului britanic HSBC, cea mai mare bancă euro­peană după active, Tudor Ciurezu, preşe­dintele SIF Oltenia, a răspuns:

„HSBC nu este un acţionar nou al societăţii, ci este prezent din 2013, a participat şi la AGA din aprilie. Depăşirea pragului de deţinere la 5,02% din acţiuni a avut loc probabil accidental şi a fost ulterior corectată de grup“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.05.2014

 
Cuvinte cheie:
SIF Oltenia
, investitori
, bursă
, Dividende
, AGA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide