ZF 24

​Soley Tour, o agenţie de turism locală, a intrat în incapacitate de plată şi vacanţe de zeci de mii de euro sunt lăsate în aer

​Soley Tour, o agenţie de turism locală, a intrat în...

Autor: Miruna Diaconu

23.08.2022, 13:06 223

Soley Tour, o agenţie de turism înfiinţată în 2020 de către Erdinc Adali şi Ionuţ Nedea, a intrat în incapacitate de plată, iar vacanţe de zeci de mii de euro sunt lăsate în aer. CEO-ul agenţiei a anunţat pe pagina de Facebook că nu mai poate onora pachetele vândute prin Soley Tour.

„Îmi pare nespus de rău să vă informez că începând de astăzi (n.red. 21 august) nu mai putem onora pachetele vândute prin Soley Tour. După retragerea unilaterală a fostului asociat, creşterea petrolului, schimbarea zborurilor cu costuri suplimentare şi încetarea creditării bruşte de către partenerul local, toate acestea ne-au adus în situaţia de acum.

Sper ca într-un viitor apropiat să mă pot revanşa faţă de unii dintre dumneavostră. Vom aştepta procedurile legale şi apoi vom comunica ce trebuie făcut”, a scris duminică Erdinc Adali, CEO şi proprietar al Soley Tour pe pagina sa de Facebook.

Soley Tour a avut anul trecut venituri de 14 milioane lei, pierderi de 2,5 milioane lei şi datorii de 3,6 milioane lei, conform informaţiilor platformei de analiză Confidas.

Zeci de turişti sunt deja plecaţi în vacanţe în afara ţării, în special în Turcia, unde există probleme privind cazarea sau transportul, însă mai multe agenţii de turism s-au oferit să ajute turiştii pentru a se întoarce în ţară.

Ca reacţie la mesajul transmis de către CEO-ul agenţiei, Minsiterul Antreprenoriatului şi Turismului i-a îndemant pe turişti să apeleze la Consulatul General al României la Istanbul.

„Turiştii românii care au achiziţionat pachete de vacanţă şi care se află deja în Turcia, dacă sunt în imposibilitatea de a se întoarce în România sunt rugaţi să ia legătura cu Consulatul General al României la Istanbul. În cazul în care serviciile achiziţionate nu au fost asigurate de către agenţie, recomandăm turiştilor români să păstreze documentele financiare care justifică cheltuielile realizate pentru întoarcerea în ţară sau continuarea sejurului conform pachetului achiziţionat”, au transmis reprezentanţii ministerului.​​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO