ZF 24

Sony a lansat pe piaţa locală noul smartphone Xperia Z, tableta Xperia Z şi noile televizoare BRAVIA Triluminos Display

Sony a lansat pe piaţa locală noul smartphone Xperia Z,...

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2013, 10:44 2159

Sony a lansat aseară pe piaţa locală noile produse şi tehnologii ce reprezintă vârfurile de gamă în segmentele de home entertainment, mobile şi foto. Cele mai performante dispozitive Sony sunt reunite de tehnologii precum Triluminos Display sau Magnetic Fluid Speakers şi sunt interconectabile prin funcţia One Touch folosind tehnologia Near Field Communication (NFC).

„Vedetele premium ale momentului duc noutăţile tehnologice la nivelul următor. Noile produse înglobează tot ceea ce Sony oferă mai bun, de la tehnologia Triluminos Display, la sistemul de sunet folosit iniţial de NASA, Magnetic Fluid Speakers şi  perechea perfectă de dispozitive mobile, formată din smartphone-ul şi tableta aparţinând gamei Xperia Z”, a declarat Lucian Rădulescu, Country Head Sony pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Ca un numitor comun, funcţiile One-Touch prin tehnologia Near Field Communication (NFC) constituie o componentă-cheie a produselor lansate, Sony oferind cea mai variată gamă de produse cu tehnologie NFC.

Noua gamă de televizoare Sony dispune de display-ul „TRILUMINOS” care îmbogăţeşte experienţa de vizionare cu o paletă largă de culori reale, inclusiv nuanţe de roşu şi verde smarald, greu de reprodus. Noua gamă BRAVIA include noile modele 55W905 şi 40W905, precum şi noul model 4k Ultra HD 55X9005 de 55 inci cu sistem de sunet Magnetic Fluid Speakers încorporat.  Puternicul procesor de imagine X – Reality PRO face posibilă vizionarea de imagini 4K (adică la o rezoluţie de 4 ori mai mare decât cea Full HD) indiferent dacă sursa imaginii este un Blu-ray disc, transmisie TV sau internetul.

Împreună cu sistemul home theatre BDV N9100W cu Magnetic Fluid Speakers, noul televizor 4k cu Triluminos Display reprezintă cel mai avansat sistem de home cinema pentru acasă, disponibil pe piaţă. Utilizând tehnologia Magnetic Fluid Speakers dezvoltată iniţial de NASA, Sony a creat primele boxe fără membrană ce reduc distorsiunea pentru un sunet considerabil mai clar.

În plus, noile televizoare sunt dotate cu tehnologia NFC, care îţi permite să vizionezi conţinutul disponibil pe smartphone sau tableta direct pe ecranul telelvizorului.

Gama dispozitivelor mobile Sony a fost completată şi de noua tabletă Xperia Tablet Z, de 10,1” cu 4G şi sistem de operare Android. Tableta este incredibil de subţire şi uşoară, având o grosime de 6,9 mm şi cântărind 495 g. Disponibilă în versiunile LTE şi Wi-Fi,  Xperia Tablet Z este prima tabletă care funcţionează cu un procesor quad core asincronic Qualcomm®Snapdragon™ S4 Pro şi dispune de cea mai mare rezistenţă subacvatică, fiind imună la accidentele cu lichide vărsate peste ea sau la stropire.

Pe ecranul său  HD WUXGA, vei putea distinge culori puternice şi strălucitoare, datorită procesorului de imagine Mobile BRAVIA Engine 2. Cu Xperia Tablet Z ai la dispoziţie o cameră de 8 mp cu senzor „Exmor R pentru telefoane mobile”, precum şi o cameră frontală HD de 2 mp.

Xperia Tablet Z include mai multe opţiuni de conectivitate decât oricare altă tabletă existentă în prezent. Include totodată şi funcţia One-Touch de la Sony, care îţi permite să transferi conţinut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singură atingere între device-uri. Funcţia Universal IR Remote îţi permite să controlezi televizorul sau alte device-uri Sony – precum şi produse de la alţi producători – direct de pe tabletă.

Smartphone-ul Sony Xperia Z, noul vârf de gamă pe acest segment, transformă experienţa de utilizare a unui smartphone prin noi tehnologii de imagine şi primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range). Modelul dispune de noul ecran “Reality Display” Full HD 1080p de 5”  şi de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2 pentru imagini clare şi realiste. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon™ S4 Pro pentru multitasking, o cameră de 13 mp şi conectivitate 4G LTE pentru a accesa rapid conţinut de divertisment.

Modelul Xperia Z împrumută performanţele recunoscute ale camerelor digitale Sony şi beneficiază de senzorul de imagine Exmor RS, primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range) pentru smartphone-uri, cu ajutorul căruia poţi înregistra clipuri video şi surprinde fotografii de înaltă calitate, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Mai mult, noul telefon este rezistent la praf şi rezistă în apă la o adâncime de un metru până la 30 de minute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO