Extremele salariilor la stat

Soţia lui Klaus Iohannis câştigă de 14 ori mai puţin decât soţia consilierului preşedintelui. Ambele lucrează la stat

28 ian 2015 Autor: Adelina Mihai

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohan­nis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu.

Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezidenţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Autorităţii de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună. ZF a făcut acest calcul analizând veniturile soţiilor dem­nitarilor menţionate în declaraţiile de avere ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale consi­-lierului său Adrian Geor­ge Scu­taru, publicate recent pe site-ul Adminis­traţiei pre­zidenţiale.

Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în HR şi executive search Arthur Hunt.Fotograf: Silviu Matei

Anomaliile salarizării din sistemul bugetar continuă la câţiva ani de când, teoretic, funcţionează o lege a salarizării menită să aducă echitate în sistem.

„Într-un sistem de salarizare trebuie plecat de la nivel strategic pe verticală, iar Guvernul trebuie să îşi prioritizeze obiectivele pentru o anumită perioadă. În acest context, se pare că ASF este o instituţie mult mai importantă pentru Guvern decât este o şcoală sau un liceu“, a explicat Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în HR şi executive search Arthur Hunt.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2015

 
Cuvinte cheie:
salarii la stat
, salarizare
, angajare
, sistem
, bugetari
, asf
, profesori
, venituri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide