Companii

Studiu: Firmele de construcţii şi comerţ alimentar, cele mai expuse la riscul de faliment în 2017

Studiu: Firmele de construcţii şi comerţ alimentar,...

Autor: Anca Olteanu

30.01.2017, 14:26 277

Potrivit datelor KeysFin, dintre cele 5.929 de firme care se aflau în procedură de faliment la sfârşitului anului, cele mai multe erau în sectorul construcţiilor, urmate de cele din comerţul alimentar şi transporturi.

„Chiar dacă banii circulă mai repede în comerţ şi stocurile sunt mai mici, concurenţa rămâne acerbă. Datele statistice arată că cele mai multe firme aflate în faliment la sfârşitul anului trecut erau unităţi mici, SRL-uri cu un singur spaţiu comercial, cu un volum de activitate redus, magazinele de cartier”, explică analiştii KeysFin.

Potrivit statisticii KeysFin, cele mai multe societăţi comerciale care ajung în procedură de faliment au, în medie, între şapte şi nouă ani de activitate.

Informaţiile fac parte din barometrul privind starea business-ului românesc, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare privind societăţile comerciale şi PFA-urile active din Romania.

KeysFin oferă servicii de informaţii şi credit management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competiţiei, la studii şi analize de sector.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO