ZF 24

Telekom s-a apropiat pentru prima oară de pragul de 1,8 milioane de abonaţi pe telefonie mobilă

Telekom s-a apropiat pentru prima oară de pragul de 1,8...

Autor: Adrian Seceleanu

13.05.2015, 10:21 519

Telekom România Mobile Communications, fostul Cosmote, a înregistrat o creştere de 8,7% a numărului de abonamente la serviciile de telefonie mobilă în primul trimestru al acestui an, la 1,751 milioane de contracte, apropiindu-se astfel, pentru prima oară de la relansarea operaţiunilor de la finele anului 2005 de un portofoliu de 1,8 milioane de abonamente, conform datelor publicate de acţionarul majoritar Deutsche Telekom.

La finele anului trecut, compania avea 1,69 milioane de contracte de abonament la comunicaţii mobile. Liderul pieţei pe segmentul de abonamente este Orange, cu peste 4 milioane de contracte, urmat de Vodafone, cu peste 3,37 milioane.

Pe segmentul de cartele preplătite, Telekom a înregistrat o scădere de 4,5% a numărului de utilizatori (cartele sim), la 4,257 milioane, potrivit aceleiaşi surse.

Venitul mediu lunar pe client (ARPU) a scăzut cu 20% (sau 1 euro) la 4 euro. ARPU a stagnat la 4 euro pe segmentul de cartele preplătite, şi a scăzut cu 18,2% la 8 euro pe segmentul de abonamente, conform Deutsche Telekom.

Procentul serviciilor de internet (non-voce) din venituri a urcat la cel mai înalt nivel din ultima perioadă, respectiv la 27%, reflectând cel mai probabil explozia înregistrată în consumul de date la nivelul utilizatorilor.

Date detaliate despre evoluţia numărului de clienţi urmează să fie publicate de grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii controlează fostele companii Cosmote şi Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO