ZF 24

Topul celor mai citite articole de săptămâna aceasta

Topul celor mai citite articole de săptămâna aceasta
18.04.2014, 15:21 229

Vodafone dublează traficul de internet la toate abonamentele de voce

Toate abonamentele de voce din portofoliul Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, includ din această săptămână un trafic dublu de internet, astfel că inclusiv planurile tarifare dedicate clienţilor care folosesc preponderent serviciile de voce şi SMS vor avea minim 50 MB de date în loc de 25, iar cele dedicate utilizatorilor cu un consum ridicat de net vor avea între 800 MB de date şi 6 GB de date, în loc de 400 MB, respectiv 3 GB de date.

Băsescu spune că Republica Moldova se poate uni cu România doar cu un telefon la Bucureşti. "Sunaţi, spuneţi că vreţi şi se va întâmpla"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-un interviu pentru Unimedia, despre unirea cu R. Moldova, că dacă cei din stâga Prutului vreodată vor avea probleme în parcursul spre UE şi vor suna la Bucureşti să spună că vor unire, se va întâmpla, indiferent cine va fi preşedintele României.

DEZASTRU: Cum arată economia din Botoşani, „fabrica“ Armani şi Zara, judeţul unde cel mai mare angajator este spitalul şi doar două companii au afaceri de peste 200 mil. Lei

Doar unu din opt locuitori din judeţul Botoşani are un loc de muncă, în timp ce numărul pensionarilor este cu 50% mai mare decât al salariaţilor într-un judeţ în care cifra de afaceri totală a companiilor a fost de numai 1,1 mld. euro în 2012, cât face reţeaua de hipermarketuri Carrefour. Investiţiile străine pot fi numărate pe degete, iar datele oficiale arată că în judeţul Botoşani doar două companii – Elsaco (Valeriu Iftimie, Doru Popa, Petru Parfenov şi Ovidiu Jitaru) şi Rolana Tex (grupul italian Filivivi) – au avut în 2012 o cifră de afaceri mai mare de 200 mil. lei.

Lista cu salariile minime din Europa şi SUA. Decalaj enorm între Luxemburg şi România

Elveţienii vor vota pe 18 mai într-un referendum asupra introducerii salariului minim de 22 de franci (18 euro) pe oră, sau 4.000 de franci (3.287 euro) pe lună. Circa 90% din angajaţii din Elveţia câştigă deja peste acest salariu mediu propus, iar angajatorii susţin că introducerea salariului minim va majora salariile în toate sectoarele economiei, scrie Bloomberg. Ţinând cont de puterea de cumpărare, salariul mediu propus în Elveţia ar fi cel mai mare din lume.

Satul în care fiecare locuitor are cel puţin 200.000 de euro în cont

Cu 2.000 de locuitori înregistraţi, Huaxi este considerat cel mai bogat sat din China, fiecare rezident având în conturile băncilor câte 200.000 de euro, scrie DailyMail.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO