ZF 24

Topul celor mai mari companii din industria laptelui: doar primii trei trec de 400 mil. lei anual

Topul celor mai mari companii din industria laptelui:...

Autor: Mădălina Panaete

17.06.2015, 17:36 4976

Investiţia grecilor de la Olympus într-o fabrică de la zero în judeţul Braşov îşi arată roadele, grupul raportând un avans al vânzărilor de 28% anul trecut, cel mai mare al unei companii din top zece.

Piaţa lactatelor, evaluată la circa 4 mld. lei, devine un sector tot mai „vânat“ atât de multi­na­ţio­nale, care încearcă să îşi creas­că afacerile într-o industrie cu o evo­luţie timidă, cât şi de antreprenorii ro­mâni, care se bazează pe consumul tot mai mare de produse tradiţionale româneşti.

Anul trecut, Albalact, companie cu acţionariat majoritar românesc, a devenit li­derul pieţei de lactate, întrecând astfel Danone, care are însă un portofoliu format aproape integral din iaurturi.

Albalact are în portofoliu peste 150 de produse comercializate sub cinci bran­duri:  Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul şi Poiana Florilor.

Compania, care este pre­zen­tă pe piaţă cu produse precum lapte am­ba­lat, iaurt, unt, smântână sau brânzeturi, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 475 de mi­lioane de lei, în creştere de 12% faţă de anul precedent. În schimb, Danone Ro­mânia a avut afaceri în scădere, la 456 mil. lei şi a raportat pierderi de 16 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO