ZF 24

Trei fonduri de hedging pregatesc un plan de divizare a bancii Northern Rock

24.09.2007, 12:54 13

Trei fonduri de hedging pregatesc un plan de divizare a bancii britanice Northern Rock, aflata in dificultate financiara in urma crizei internationale din sectorul financiar, relateaza ziarul Sunday Telegraph, citat de Reuters.

O astfel de actiune ar putea genera profituri de mai multe sute de milioane de lire sterline pentru fondurile de hedging, insa castiguri aproape nule pentru actionari, comenteaza publicatia britanica.

Planul celor trei fonduri prevede achizitia portofoliului de credite ipotecare al bancii la un pret inferior valorii nominale, pentru a obtine profituri foarte mari dupa ce imprumuturile ajung la maturitate. Potrivit acestui plan, fondurile ar diviza portofoliul de credite, a carui valoare depaseste 100 de miliarde de lire sterline (200 de miliarde de dolari).

Chris Flowers, un fost bancher al Goldman Sachs, care a obtinut in anul 2000 castiguri foarte mari din programul de salvare a unei institutii japoneze de credite, face parte din grupul potentialilor investitori, alaturi de fondurile Cerberus si Citadel, potrivit Sunday Telegraph.

Fondurile nu au abordat conducerea Northern Rock in legatura cu acest plan.

Un purtator de cuvant al bancii britanice nu a comentat informatiile.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO