ZF 24

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat OMV Petrom în două dintre cele mai importante tranzacţii „verzi” derulate în România

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat OMV Petrom în...

Autor: Roxana Rosu

08.01.2024, 15:57 125

Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat OMV Petrom în două dintre cele mai importante tranzacţii „verzi” derulate în România, respectiv achizitia pachetului de 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene detinute de Electrocentrale Borzeşti şi a Renovatio Asset Management, care deţine cea mai mare reţea de încărcare pentru vehicule electrice.

Electrocentrale Borzeşti deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian şi 50 MW fotovoltaic. Renovatio Asset Management deţine peste 400 de puncte de încărcare pentru maşini electrice.

Asistenţa juridică a constat în realizarea raportului de tip „legal due diligence”, precum şi redactarea şi negocierea documentelor aferente celor două tranzacţii. Serviciile au inclus consultanţa juridică în vederea definirii cadrului de cooperare între OMV Petrom şi Renovatio cu privire la dezvoltarea de centrale fotovoltaice şi eoliene în următorii ani.

Echipa de avocaţi a fost coordonată de Cornel Popa (Partener), Silvana Ivan (Partener) şi Alexandra Pereş (Partener), precum şi Nisa Jecu (Managing Associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO