ZF 24

Tymbark confirmă achiziţionarea unei părţi din activele Pan Group

 Tymbark confirmă achiziţionarea unei părţi din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.02.2013, 14:02 1128

Tymbark Maspex, cel mai mare producător de nectaruri de pe piaţa locală, confirmă semnarea unui contract cu Pan Group din Craiova pentru achiziţionarea unei părţi din activele companiei din domeniul panificaţiei.

Tranzacţia, care urmează să fie aprobată de Consiliul Concurenţei, constă în achiziţionarea de către Tymbark a brand-urilor de snacks-uri Salatini, Capollini, Tismana, Rollini d’Oro, dar şi liniile de fabricaţie a acestor produse.

Ziarul Financiar a scris în urmă cu o lună despre faptul că gigantul din industria băuturilor răcoritoare negociază pentru preluarea unor active din Pan Group. Reprezentanţii Tymbark nu au negat informaţia, dar au afirmat că vor să se extindă pe alte pieţe unde nu activează în prezent.

„Adăugarea în portofoliul nostru a binecunoscutelor brand-uri Salatini şi Capollini va favoriza dezvoltarea companiei noastre într-o categorie nouă şi de perspectivă”, a declarat Krzysztof Grabowski, preşedintele Consiliului de Administraţie Tymbark Maspex România.

Nu este singura achiziţie de acest fel a producătorului de nectaruri, Tymbark deţinând de mai bine de cinci ani şi producătorul de paste făinoase Arnos din Oradea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO