ZF 24

UE catre SUA: Fiti responsabili si aprobati planul de salvare

30.09.2008, 14:40 13

Comisia Europeana a cerut legislatorilor americani sa isi asume raspunderea si sa aprobe cat mai repede cu putinta planul de salvare a bancilor, in valoare de 700 miliarde dolari, elaborat de seful Trezoreriei, Henry Paulson, si seful Rezervei Federale, Ben S. Bernanke, informeaza Mosters & Critics.

"Criza prin care trecem a luat nastere in SUA si a devenit o problema globala", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Johannes Laitenberger.

"SUA trebuie sa isi asume responsabilitatea in aceasta situatie si sa-si arate puterea de reglementare de dragul propriei tari si de dragul intregii lumi", a adaugat Laitenberger.

Apelul Uniunii Europene vine la scurt timp dupa ce Camera Reprezentantilor a decis sa respinga planul lui Henry Paulson..

Laitenberger a descris votul de luni drept o "dezamagire" si a spus ca Uniunea Europeana se asteapta acum ca legislatorii americani sa aprobe planul "curand".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO