ZF 24

UK: Creşterea salariilor în Marea Britanie se atenuează, semn de răcire a pieţei muncii

UK: Creşterea salariilor în Marea Britanie se...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.10.2023, 12:51 136

Creşterea salariilor din Marea Britanie a scăzut în cele trei luni până în august, indicând o răcire a presiunilor de pe piaţa muncii, ceea ce va face mai uşor pentru Banca Angliei să menţină ratele dobânzilor luna viitoare, scrie Bloomberg.

Într-un set restrâns de date privind piaţa forţei de muncă, care nu a inclus cifrele ocupării forţei de muncă şi şomajului, Oficiul Naţional de Statistică a declarat că veniturile medii, excluzând bonusurile, au crescut cu 7,8% faţă de anul precedent, în scădere faţă de 7,9% în iulie. 

În mod crucial, creşterea salariilor obişnuite din sectorul privat a scăzut de la 8,1% la 8%, iar valoarea pe o singură lună a scăzut la 7,8%.

Scăderea creşterii salariilor, care vine cu o zi înainte ca cifrele oficiale să arate că inflaţia a încetinit şi mai mult în septembrie, va contribui la consolidarea încrederii în rândul oficialilor BOE că politica de înăsprire a ratei dobânzii rămâne eficient.

Lira sterlină şi-a extins pierderile, scăzând cu până la 0,3%, la 1,2182 dolari. Obligaţiunile britanice au scăzut la deschidere, investitorii concentrându-se pe posibila atenuare a tensiunilor din Orientul Mijlociu înaintea vizitei preşedintelui american Joe Biden în Israel. Randamentul obligaţiunilor pe 10 ani a crescut cu un punct de bază până la un maxim al unei săptămâni, la 4,49%, depăşind în continuare performanţele colegilor europeni. Pieţele monetare au redus pariurile privind majorarea ratei dobânzii BOE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO