ZF 24

Un alt fel de catedrala: Muzeul Virtual al Neamului

Un alt fel de catedrala: Muzeul Virtual al Neamului
04.06.2010, 14:01 76

S-a deschis la Ploiesti Muzeul Virtual al Neamului Romanesc, laadresa web www.personality.com.ro. Muzeul, pentru care s-a stransmaterial in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a pestepeste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari. Pentru inceput,muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web),urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca lapeste 1.000. Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii,caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artistplastic strain
poate insemna Romania prin ceea ce are ea mai semnificativ: oameniiei. Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250de personalitati nationale, asa cum au fost ele receptate de uniidintre cei mai importanti artisti plastici de pe glob. De neocoliteste Colectia Caragiale, cea mai mare colectie din lume de portreteale unei personalitati a culturii universale, pentru prima datapusa in intregime la dispozitia celor interesati, aici.
Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile Anticariat, exponaterarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc dinlume. In acest sens va sunt propuse in primul rand anticariateleCaragiale si Eminescu aici.
Muzeul Virtual al Neamului Romanesc este un proiect culturalinitiat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean NicolaeIonita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO