ZF 24

Un dezvoltator arădean primeşte finanţare de aproape 5 mil. euro de la Millennium Bank pentru a construi un magazin Kaufland

Un dezvoltator arădean primeşte finanţare de aproape 5...

Autor: Andreea Neferu

27.01.2014, 14:45 6396

Banca portugheză Millennium Bank a acordat dezvoltatorului arădean de hale industriale Mara Com.Mixt o finanţare de 20,8 milioane de lei  (4,6 milioane de euro) pentru construcţia noului magazin Kaufland din Târgu-Mureş, care se va deschide la finalul lunii ianuarie.

Magazinul, al doilea Kaufland din Târgu-Mureş, va avea o suprafaţă desfăşurată de 10.200 de metri pătraţi şi va avea 204 de locuri de parcare.

Mara Com.Mixt este un dezvoltator de hale industriale din Arad, fondat în 1991 şi listat la bursă în 1996. Compania, în al cărei acţionariat se regăsesc Aurora-Ana Bercea, precum şi alte trei firme arădene (Actual Extra, Laicom Invest şi Grup Codlea), se ocupă de construcţii, dar şi de achiziţionarea, vânzarea şi închirierea imobilelor pe care le deţine.

Mara Com.Mixt a mai primit o finanţare de 1,4 milioane de lei de la Millennium Bank pentru pregătirea terenului pe care va fi construit un nou magazin Kaufland în Arad. Mara Com.Mixt a înregistrat în 2012 afaceri de aproape 1,5 milioane de lei (337.000 de euro), potrivit unui raport de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Grupul Codlea este controlat de omul de afaceri Alexandru Bercea, care mai deţine şi alte business-uri în zona imobiliară.

Kaufland, parte a grupului german Schwarz, este cel mai mare retailer din România, cu afaceri de 1,4 mld. euro în 2012, şi va avea în România 90 de magazine după deschiderea unităţii de la Târgu-Mureş. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO