ZF 24

Ungaria vrea sa participe la inca o evaluare a proiectului Rosia Montana

14.09.2007, 17:11 28

Ministrul maghiar al Mediului si Apelor, Fodor Gabor, a anuntat ca Ungaria vrea sa se implice intr-o noua procedura de evaluare a impactului asupra mediului pe care l-ar putea avea proiectul minier din Rosia Montana, o alta decat cea desfasurata deja, care vizeaza asa-numitul Plan Urbanistic Zonal, conform Mediafax.

Fodor Gabor a tinut sa salute si actiunea omologului sau roman, Korodi Attila, care a dispus oprirea pe termen nelimitat a procedurii de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana, a anuntat, vineri, organizatia nonguvernamentala Alburnus Maior.

Sursa citata precizeaza ca, zilele trecute, Gabor a mai anuntat si intentia Ungariei de a participa la procedura de evaluare strategica de mediu a investitiei.

Intentia Ungariei de a participa la procedura strategica de mediu inseamna o intarziere si mai mare in drumul companiei spre un raspuns ferm din partea Romaniei in privinta autorizarii de mediu a proiectului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO