ZF 24

Unu din doi angajaţi români consideră că ar putea avansa în carieră prin coaching

Unu din doi angajaţi români consideră că ar putea...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2016, 11:33 327

Mai mult de jumătate (57%) dintre angajaţii din corporaţii consideră că ar avea nevoie de un program de coaching pentru a se dezvolta pe plan profesional, dar  aceştia cred că este datoria şefilor să îi trimită la un astfel de program şi nu cer astfel de programe din proprie iniţiativă, arată rezultatele unei cercetări realizate de Ascendis.

”Coachingul reprezintă, în primul rând, un demers de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor profesionale ale unei persoane”, consideră 57% dintre respondenţii la un sondaj care a inclus peste 700 de angajaţi din mai mult de 90 de companii din România, în perioada mai – octombrie.

Pentru 28% dintre participanţii la studiu, coachingul ar trebui utilizat pentru dezvoltarea abilităţilor de relaţionare ale angajaţilor şi doar unu din nouă salariaţi crede că un astfel de demers este menit să corecteze problemele de comportament ale unei persoane.

”În prezent, tot mai multe organizaţii apelează la coaching, atât pentru rezolvarea unor probleme punctuale, legate fie de performanţă, fie de relaţionare, cât şi pentru programe de dezvoltare de durată medie sau lungă pentru angajaţi. Participanţii implicaţi în astfel programe sunt persoane din diverse companii, de la toate nivelurile ierarhice, de la CEO/Director General, până la nivelul de execuţie, cum sunt de exemplu specialiştii sau ‹individual contributors›, dar există şi persoane care aleg pe cont propriu să se înscrie într-un program de coaching”, a declarat Andreea Popa, trainer şi master coach Ascendis.

Sondajul a mai arătat că, spre deosebire de occidentali, salariaţii români nu sunt obişnuiţi să cearămai mult de 40% dintre respondenţi considerând că managerul este cel care ar trebuisă ceară un astfel de program pentru un subordonat, iar 16% dintre angajaţii participanţi au indicat persoana din departamentul de resurse umane drept responsabilă pentru această iniţiativă, mai degrabă decât şeful direct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO