ZF 24

Vast Resources vinde în Elveţia concentratele de minereu de la mina Mănăila

Vast Resources vinde în Elveţia concentratele de...

Autor: Roxana Rosu

08.09.2016, 12:17 323

Cele două companii au semnat în această lună un acord pe termen lung, pentru perioada septembrie 2016 – decembrie 2017, pentru vânzarea concentratelor produse în mina din Mănăila.

"Acesta vine ca o confirmare a creşterii calităţii minereului extras din cariera suceveană, care în luna august a atins procentul de puritate de 20%, pentru concentratul de cupru. Astfel, în prima lună a colaborării, Vast Resources va vinde către noul partener 430 tone de concentrat de cupru", spun reprezentanţii Vas Resources.

Mina de la Mănăila este în proces de dezvoltare, care urmăreşte atât îmbunătăţirea calităţii minereului extras, cât şi modernizarea tehnologiei de prelucrare utilizate. În prezent, Vast Resources a început implementarea celei de a doua faze a lucrărilor de optimizare, care presupune punerea în funcţiune a unei noi linii de flotaţie, dedicată separării zincului. Noua staţie îi va permite să producă două tipuri vandabile de concentrat şi astfel, să îşi maximizeze veniturile provenite din aceste operaţiuni.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO