ZF 24

Volumul primelor brute subscrise de CertAsig a ajuns la 9,8 mil.euro la nouă luni, similar cu nivelul de anul trecut

Volumul primelor brute subscrise de CertAsig a ajuns la...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2016, 15:15 54

Volumul primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului de compania de asigurări CertAsig a ajuns la 9,8 milioane euro, nivel constant faţă de evoluţia din anul anterior, iar daunele achitate au însumat 3,74 milioane euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Aproape o treime din volumul total al primelor brute subscrise, respectiv 29%, a aparţinut clasei asigurărilor de garanţii, urmate de asigurările maritime (26%) şi asigurările de răspunderi (13%), iar alte segmente importante în portofoliul CertAsig sunt asigurările pentru proprietăţi şi bunuri şi asigurările cargo.

Cele mai mari daune achitate de societate în primele 3 trimestre ale anului au fost legate de două poliţe de asigurare maritimă pentru două nave cargo, sumele achitate în cursul anului fiind de 1,5 milioane euro şi respectiv 0,33 milioane euro. Al treilea loc în topul daunelor achitate de CertAsig, în valoare de 0,22 milioane euro, a aparţinut unei poliţe de asigurare de garanţie de retur avans, pentru o firmă de construcţii din Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO