ZF 24

“Votul groazei” de la Spitalul Coltea

22.11.2009, 15:54 82

Fanii filmelor de groaza au "amenajata" propria sectie specialade votare, la Spitalul Coltea din Bucuresti. Asezata in spatelespitalului, un loc care nu a fost atins de renovarile aflate inplina desfasurare, sectia speciala de votare nr. 632 arata ca ocladire parasita, cu geamurile sparte, care dintr-un moment pare caasteapta sa se darame.

Astazi, dupa pranz, sectia era inconjurata de o coada de 15metri, care se marea vazand cu ochii. In mare parte tineri, ceicare au venit sa-si exercite dreptul de vot au asteptat pana ladoua ore pentru a vota. Multi au renuntat insa, sperand ca panaseara multimea se va "dilua".

"Doua ore de asteptat? Eu am plecat. O sa vin diseara la 9 farazece. Sigur nu va mai fi coada asta", se plangea o tanara latelefon. Unii au ales Coltea drept "refugiu" (un loc unde sa steamai putin), fugind de alte sectii de votare unde cozile suntinfernale, cum ar fi Facultatea de Drept sau Gara De Nord. (Insectiile speciale voteaza cei care nu au domiciliul in localitateain care isi exercita dreptul la vot.)

Altii au fost mai curajosi nu au renuntat. "Las ca mai binestam. Sa scapam odata cu tot. Acelasi lucru va fi si diseara",discutau doua femei.

Dupa aproximativ o ora de stat la coada, alegatorii intra incladire, unde au de infruntat o alta "sesiune de asteptare".Intrarea se face pe o usa veche, care scartaie si care de-abia setine in balamale. Sectia propriu-zisa este, de fapt, un amfiteatruvechi, plin de praf, in fata caruia se afla un lobby la fel de"primitor".

Intr-o incapare foarte joasa cu tavanul crapat, de care atarnadiferite fire, luminata partial si cu scaune vechi si prafuite,alegatorii astepta sa fie primiti, cate doi, in sectia devotare.

Sectia de votare este pazita de un politist, dar si deoperatorul de sondaje, care sta pregatit in fata usii cuchestionarul pentru a nota raspunsurile alegatorilor.

"Inca doi va rog!", este indemnul hotarat care-i chema pealagatori in sectia de votare. In sala de vot, prin care se intraprintr-o usa dubla de care atarna buletinele de vot specimen si otablita pe care de-abia se mai poate citi cuvantul "amfiteatru", seafla membrii comisiei, foarte tineri, si observatorii care privescmersul alegerilor de pe randurile de sus ale amfiteatrului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO