ZF 24

Zapp anunta un program de plecari voluntare din cauza crizei. Pana la 350 de oameni ar putea fi afectati

31.01.2010, 12:29 55

Telemobil (Zapp), operator de telefonie mobila achizitionat anultrecut de grupul Cosmote, si-ar putea reduce in acest an personalulcu aproape 50% (350 de oameni) - ca parte a unui program de plecarivoluntare lansat de companie din cauza "mediului macroeconomicostil".

"Conditiile dificile de piata, create de criza financiara inplina desfasurare, impun ca sustinerea competitivitatii Zapp sa fieprioritara. Avand in vedere aceste considerente, compania a decissa ofere unui numar din angajatii sai un program de plecarivoluntare, ca parte a eforturilor de imbunatatire a eficienteioperationale a organizatiei", au precizat reprezentantiicompaniei.

Zapp nu are in plan concedierea unui numar exact de oameni, insaestimeaza ca pana la 350 de oameni ar putea decide sa participe laacest plan de plecari voluntare. Programul de plecari voluntare nueste disponibil pentru toti angajatii ci doar pentru cei care aufost convocati - la finele saptamanii trecute - la o serie deintalniri in care le-au fost prezentare detaliile propunerii.Reprezentantii Zapp nu au oferit detalii privind numarul deangajati convocati la aceste intalniri.

Programul de plecari voluntare consta intr-o remuneratiefinanciara compensatorie si alte beneficii, inclusiv asiguraremedicala pentru o perioada de sase luni, sustinerea angajatilorimplicati in continuarea carierei profesionale prin servicii deresurse umane, precum si acces gratuit la serviciile telecom alecompaniei (in limita unui numar de minute nationale si in retea),tot timp de sase luni.

Zapp este primul operator de telefonie mobila din Romania.Compania a lansat operatiunile comerciale in 1993. In prezent, Zappdetine o licenta CDMA in banda de frecventa de 450 MHz precum si olicenta 3G in banda de frecventa de 2100 MHz, castigata in 2006.Telemobil dezvolta reteaua 3G in conformitate cu obligatiileasumate la castigarea licentei. In 2008, veniturile Zapp s-aucifrat la 61 de milioane de euro, cu un numar de 374.000 declienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO