ZF Live

Espresso-ul care se serveşte cu 120 lei ceaşca în Centrul Vechi şi e obţinut din boabe de cafea digerate de zibetă africană

Autor: Octavian Calei

25.01.2014, 18:41 2469

Cel mai scump sortiment de cafea importat de către Sherif Abdala, un libanez care s-a apucat de afaceri cu cafea în România din 1994, este obţinut din boabe de cafea digerate de zibetă, un mamifer carnivor care trăieşte în Africa, fiind servită într-o cafenea din Centrul Vechi al Capitalei cu 120 de lei ceaşca. 

„Cea mai scumpă cafea pe care o importăm este „Kopi Luwak”. Ajunge la 250 euro kilogramul. Există 3-4 locaţii din Bucureşti unde se bea această cafea, una este în Centrul Vechi, costă aproape 120 lei ceaşca. Vindem în jur de 10-12 kilograme din această cafea pe an, aproximativ 1.500 de cafele”, a spus Sherif Abdala, la emisiunea ZF Live luni, 20 ianuarie.

Firma lui Abdala, Gourmet Coffee, importă 24 de tipuri de cafea pentru clienţii din horeca. 50% din cifra de afaceri a companiei este realizată din vânzările către circa 200 de clienţi - baruri, cafenele şi hoteluri, deopotrivă prin marca proprie Gourmet Coffee sau prin mărci proprii ale acestor companii, între care se numără Mega Image, Springtime, Delicateria, Teo’s Cafe (din Iaşi), hotelurile Phoenicia, Ibis Constanţa, Pullman, Siqua (Bucureşti), magazinele The Place. 42% din cifra de afaceri este realizată din activităţi de vending, cu marca Gourmet Coffee, dar şi altele create special pentru clienţi, între care se numără Vodafone, DK Vending şi Marido Cafe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO