ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum afectează Bucureştiul cele aproape un milion de maşini care circulă în fiecare zi

25.01.2015, 10:21 635

Bucureştiul e unul din cele mai poluate oraşe din Europa, a declarat luni, 19 ianuarie pentru ZF Live, Ion Dedu, directorul pentru infrastructură de la Primăria Capitalei.

Repercursiuni asupra investiţiilor, pierderile vin pentru că preţul pe un kilometru de deplasare e mai mare decât ar trebui.

În Bucureşti sunt 1,2 milioane de maşini înregistrate, sau chiar 1,5 milioane de maşini dacă le punem şi pe cele înregistrate în Bulgaria sau alte oraşe. 60% din ele sunt zilnic în trafic.

Pe de altă parte, Viena are  700.000 de vehicule pe tot oraşul.

Transportul public trebuie prioritizat, banda specială de autobuze şi tramvai. E o selecţie de cultura pe care o vom învăţa, ca în occident. În zona metropolitană, sistemul public e prost dezvoltat şi de aceea oamenii preferă maşina personală.

Cele mai aglomerate 3 zone din Bucureşti

Accesul în oraş –austrada A1-Iuliu maniu, DN1 A-DN7 – podul Constanţa, DN1 , încă a rămas o arteră agloemrată la orele de vârf şi zona de sud, şoseaua Giugiului, Berceni.

În interiorul oraşului avem probleme pe axul central, Calea Văcăreşti - Bd. Tineretului-Cantemir-Piaţa Victoriei, iar pe inelul principal – Iancu de Hunedoara- Ştefan cel Mare.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 19 ianuarie, cu Ion Dedu, directorul pentru infrastructură de la Primăria Capitalei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO