ZF Live

ZF Live. Bogdan Badea, CEO, eJobs: Avem un număr anormal de CV-uri noi în platformă, în creştere cu 15% faţă de anul trecut. Nu este un semnal pozitiv

Bogdan Badea, CEO, eJobs: Vorbim cu diferiţi jucători şi-i vedem pe mulţi că sunt în expectativă, deşi poate au nevoie de oameni.

Bogdan Badea, CEO, eJobs: Vorbim cu diferiţi jucători şi-i vedem pe mulţi că sunt în expectativă, deşi poate au nevoie de oameni.

Autor: Ramona Cornea

08.10.2023, 08:31 12659

♦ „Terminăm anul acesta cu cel mai mare număr de CV-uri noi pe care le-am avut. Cred că trecusem de vreo 220.000 până ieri. Ce înseamnă acest lucru: mai mulţi oameni îşi fac CV-ul pregătiţi de ceva rău, nu totul se transformă în aplicări, dar este clar că vin, îşi lustruiesc profilul, se uită pe CV, îl aduc la zi”.

Numărul celor îşi încarcă CV-urile pe platforma de recrutare eJobs sau care-şi aduc la zi CV-urile neactualizate a crescut puternic anul acesta, un semnal că angajaţii se pregătesc de posibile schimbări de joburi, spune Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare online eJobs.

„Cererea din partea angajaţilor încă există, oferta de job-uri scade. Avem o creştere de circa 5% - 6% pe aplicări la joburi în primele nouă luni, dar nu e aceasta vestea îngrijorătoare. Avem un număr anormal de CV-uri noi în platformă, terminăm anul acesta cu cel mai mare număr de CV-uri noi pe care le-am avut. Cred că trecusem de vreo 220.000 până ieri, avem o creştere de 15% faţă de anul trecut, care şi anul trecut fusese un an foarte bun. Ce înseamnă acest lucru: mai mulţi oameni îşi fac CV-ul pregătiţi de ceva rău, nu totul se transformă în aplicări, dar este clar că vin, îşi lustruiesc profilul, se uită pe CV, îl aduc la zi. Nu este un semnal pozitiv”, a spus Bogdan Badea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

CEO-ul eJobs susţine că se vede o uşoară scădere a pieţei muncii în 2023 faţă de 2022, adică oferta de locuri de muncă este în scădere, o scădere de circa 10% faţă de anul trecut în primele nouă luni ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO