ZF Live

ZF Live. Dinu Bumbăcea, country managing partener, PwC România: Privim cu optimism începutul acestui an. Companiile sunt conştiente de incertitudinile şi volatilitatea perioadei prin care trecem, dar nu au oprit complet motoarele

Autor: Ramona Cornea

10.02.2023, 17:15 321

„Optimismul executivilor din România este moderat, dar este acolo. Acesta este un punct foarte important, pentru că optimismul moderat arătat de executivi duce la anumite decizii de business, cum ar fi continuarea investiţiilor, continuarea angajărilor, lucruri care până la urmă se vor reflecta pozitiv în modul în care economia va rula în perioada imediat următoare.”

Companiile de pe piaţa locală sunt conştiente de incertitudinile şi volatilitatea perioadei prin care trecem, dar nu au oprit complet motoarele şi privesc cu un optimism moderat evoluţia economiei locale în anul 2023, afirmă Dinu Bumbăcea, country managing partner al companiei de consultanţă PwC România.

„Noi privim cu un optimism începutul acesta de an. Avem de-a face cu clienţi care sunt extrem de conştienţi de incertitudinile şi volatilitatea perioadei prin care trecem, dar care nu au oprit complet motoarele, clienţi care se gândesc în foarte mare măsură cum să acopere prin venituri modificările de structură de costuri. Vorbim despre o piaţă a muncii care se reaşază într-o foarte mare măsură, adică după o perioadă de creştere economică în care era o piaţă în principal a angajaţilor, acum se reechilibrează un pic. Nu devine chiar o piaţă a angajatorilor, dar se reaşază un pic”, a declarat Dinu Bumbăcea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO