ZF Live

ZF Live. Elizaveta Breahnă, director interimar, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova: Piaţa din România este cea mai importantă pentru vinurile moldoveneşti. Anul acesta, la Festivalul Vinului Moldovei, organizat la Bucureşti, vor participa 44 de vinării şi mici producători de vinuri din Moldova

Autor: Alexandra Matei

14.09.2023, 18:20 174

Festivalul Vinului Moldovei se află la a treia ediţie şi va avea loc în perioada 16-17 septembrie la Bucureşti, pe şoseaua Kiseleff.

Capitala va găzdui anul acesta cea de-a treia ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, un proiect al Ofi­ciului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova, cu un buget de peste 400.000 de euro, la care vor par­ti­cipa 44 de vinării şi mici producători de vinuri din Moldova.

Pentru aceştia şi, în general, pen­tru vinurile moldoveneşti, piaţa din România, după cum spune Elizaveta Breahnă, director interimar al Ofi­ciului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova, este cea mai importantă.

„Festivalul Vinului Moldovenesc va avea loc pe 16 şi 17 septembrie pe şoseaua Kiseleff. Vor participa 44 de vinării şi mici producători de vinuri. Este al treilea an de festival. Piaţa din România este cea mai importantă pentru vinurile moldoveneşti. Acest festival costă peste 400.000 de euro. Noi, în Moldova, trebuie să fim foarte organizaţi cu cramele noastre pentru că piaţa noastră locală este foarte mică. Din tot volumul de vin, 85% se exportă, astfel că doar 15% din vinul produs ajunge în Republica Moldo­va“, a spus ea la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO