ZF Live

ZF Live. Julia Leferman, Asociaţia Berarii României: astăzi suntem la 15-16% grad de colectare raportat la cantitatea de ambalaje SGR aflate deja în circulaţie

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României: Important este că aceste aparate de colectare cumpărate de comercianţi sunt decontate într-un regim de eficienţă de către RetuRo.

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României: Important este că aceste aparate de colectare cumpărate de comercianţi sunt decontate într-un regim de eficienţă de către RetuRo.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2024, 00:05 66

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, spune că în prezent 15-16% din ambalajele puse pe piaţă cu sigla SGR sunt colectate, iar până la finalul anului ţinta şi obligaţia legală a Returo, adminis­tra­torul Sistemului Garanţie-Returnare, este de a ajunge la un grad de 65%.

„Este important de menţionat că nu ne raportăm la cifra totală de am­b­alaje estimată pentru conumul anual, adică de 7 miliarde de unităţi pe an, ci la ambalajele cu sigla SGR care sunt acum pe piaţă. Anul acesta având sto­curi de ambalaje fără sigla SGR nu ne putem raporta la această bază. Există anul acesta această paralelă de ra­por­tări separate pe care producătorii tre­buie să le facă pentru că vorbim despre o perioadă de tranziţie“, a de­clarat Julia Leferman în cadrul ZF Live.

Asociaţia Berarii României, care in­clude cei mai mari jucători de pe pia­ţa berii, este şi unul dintre acţionarii com­paniei RetuRO Sistem Garanţie-Returnare S.A. Practic, compania RetuRO Sistem Garanţie- Returnare S.A a fost creată de un consorţiu de trei acţio­nari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), As­o­cia­ţia Produ­cătorilor de Băuturi Ră­co­ri­toare pentru Sustenabilitate (30%) şi Aso­ciaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, sta­tul ro­mân, prin autoritatea centrală de me­diu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pă­durilor (20%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO