ZF News

Actiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries rămân în Indicele MSCI Romania Small Cap, în urma revizuirii trimestriale, alături de alte 25 de companii locale

Actiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2024, 10:18 518

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a anuntat că actiunile companiei rămân în Indicele MSCI Romania Small Cap, în urma revizuirii trimestriale a indicelui.

Actiunile grupului au fost printre cele mai performante din Indicele BET, cu o creştere de 69%, se arată în anuntul publicat la BVB. Compania are o capitalizare de 608 milioane lei.

Producătorul de vinuri a înregistrat în 2023 venituri de 369,4 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de cele din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 45% la 59,6 mil. lei.

Grupul gestionează aproximativ 1.560 hectare de podgorii şi operează şapte platforme de producţie în România, Moldova şi Bulgaria.

”În 2024, Purcari Wineries continuă tendinţa de lichiditate ridicată în raport cu capitalizarea bursieră, păstrându-şi poziţia printre companiile de top în cadrul Indicelui BET. Potrivit MSCI, în urma ultimei analize a MSCI România Small Cap, indicele de frontieră conţine un total de 26 de companii listate, printre care se numără şi Purcari Wineries Public Company Limited”.

MSCI este unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global. În prezent, România este încadrată de către MSCI ca Piaţă de Frontieră.

Pe de altă parte, România este încadrată ca Piaţă Emergentă de către furnizorul internaţional de indici FTSE Russell, fiind reprezentată de 13 companii: Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, TeraPlast, Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucureşti, Conpet, Purcari Wineries şi Sphera Franchise Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO