ZF News

BRD reduce numărul membrilor din CA de la 11 la 9. Pleacă Sorin Coclitu şi Dumitru Popescu

BRD reduce numărul membrilor din CA de la 11 la 9....

Autor: Ciprian Botea

05.03.2015, 19:56 399

BRD, a doua bancă locală după active, a convocat pe 9 aprilie adunarea generală a acţionarilor (AGA), în care urmează să fie aprobate situaţiile financiare aferente anului 2014, repartizarea profitului net de 43 mil. lei de anul trecut, aprobarea bugetului şi a remuneraţiei administratorilor neexecutivi pe 2015 şi reducerea numărului membrilor consiliului de administraţie de la 11 la 9, potrivit unui document publicat pe Bursa de la Bucureşti.

Mandatele de administratori deţinute de Dumitru Popescu şi Sorin Coclitu expiră pe 18 aprilie şi nu vor fi prelungite ca urmare a deciziei de a reduce numărul de membri din CA. Acţionarii trebuie să aprobe reînnoirea mandatelor deţinute de Didier Alix, Petre Bunescu şi Ioan Cuzman. Pentru o funcţie de membru în consiliul de administraţie este propus şi polonezul Slawomir Lachowski, numirea sa fiind sub rezerva aprobării de către BNR. Auditor financiar va fi numit E&Y.

BRD a revenit pe profit anul trecut, cu un plus de 43 mil. lei, după doi ani cu pierderi cumulate de circa 700 mil. lei. BRD a încheiat anul trecut cu active de 45 mld. lei, în scădere cu două miliarde de lei faţă de 2013, şi o cotă de piaţă de circa 13. Stocul de credite nete era de de 26,5 mld. lei, în scădere cu 5% faţă de 2013.

BRD este listată pe Bursa de la Bucureşti. Acţiunile băncii au încheiat şedinţa de astăzi la un preţ de 9,7 lei, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul de miercuri. La acest preţ al acţiunilor, capitalizarea băncii este de 6,76 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO