ZF News

Grecii de la SoftOne Techno­lo­gies mizează anul acesta pe afaceri mai mari cu 60%

 Haris Zachariades, CEO SoftOne România

Haris Zachariades, CEO SoftOne România

Autor: Ioana Nita

05.03.2015, 00:06 271
Compania grecească SoftOne Techno­lo­gies, care furnizează soluţii software pentru business - ERP, CRM şi aplicaţii pentru web şi mobile în Europa de Sud-Est estimează pentru acest an afaceri de 800.000 euro pe plan local, în creştere cu circa 60% faţă de anul trecut.
 
„Anul acesta afacerile SoftOne pe plan local vor creşte la cel puţin 800.000 de euro, în condiţiile în care în 2014 veniturile s-au situat la 500.000 euro”, a declarat pentru ZF Haris Zachariades, CEO SoftOne România. El a explicat însă că valoarea vânzărilor s-a ridicat de fapt la 1,5 milioane de euro, dat fiind modelul de business al companiei – soluţiile soft­ware sunt vândute prin intermediul parte­ne­rilor care îşi adaugă comision, precum şi cos­tul serviciilor lor de consultanţă. Costul unei so­lu­ţii software porneşte de la circa 600 euro pe an.
 
Subsidiara locală a SoftOne Technologies a fost deschisă în 2013 pentru a se dezvolta în Europa de Sud-Est, iar până în prezent investiţiile ajungând la 1,5 milioane de euro. „SoftOne România este un hub pentru extinderea în celelalte ţări din regiune – Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Ungaria”, a precizat Zachariades. El a adăugat că până în 2017 jumătate din veniturile SoftOne Technologies, cu sediul central la Atena, vor veni din Europa de Sud-Est.
 
Anul trecut, compania a avut afaceri totale de 7 milioane de euro, cu 15% mai mari faţă de 2013. Aceasta este o performanţă pentru o companie, având în vedere că 90% din venituri provin din Grecia, unde piaţa este sufocată de 6 ani de recesiune. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO