ZF News

Investitorii, impresionaţi doar de rezultatele băncilor şi de Electrica

Fotograf: Adrian Cojocaru

Fotograf: Adrian Cojocaru

Autor: Radu Bostan

06.03.2015, 00:07 1398

Majoritatea companiilor incluse în BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, au anunţat profituri în creştere, dar rezultatele în unele cazuri record nu au schimbat starea de spirit a investitorilor. Doar trei din cele zece acţiuni din indicele BET au evoluat pozitiv de la raportarea rezultatelor financiare până miercuri, 4 martie, anume Banca Transilvania (+1,5%), BRD (+1%) şi Electrica (+1,6%).

Analiştii spun că investitorii se feresc de sectorul energetic, care are cea mai mare greutate în indicele BET, în contextul incertitudinii privind viitorul preţ al barilului de petrol. Însă teama investitorilor s-a transmis şi către companiile profitabile, precum Transelectrica (TEL) sau Transgaz (TGN), vedetele bursei în 2014. Acţiunile transportatorilor de energie şi gaze s-au corectat imediat după ce acestea au raportat profituri record, iar după două săptămâni Transelectrica afişa o scădere de 5,5%, în timp ce Transgaz scăzuse cu 2,5%.

„Cred că investitorii au fost mai degrabă tentaţi să îşi marcheze profiturile dintr-o evoluţie anterioară favorabilă decât că au fost dezamăgiţi de rezultatele financiare, mai ales că nu am avut parte de surprize“, spune Dan Rusu, analist-şef la BT Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO