ZF News

Lux la mâna a doua: Gigantul LVMH este forţat să dea afară 20% din angajaţii Hodinkee, o platformă de vânzare a ceasurilor premium, după ce scăderea masivă a preţurilor ceasurilor second hand face ravagii în industrie

Lux la mâna a doua: Gigantul LVMH este forţat să dea...

Autor: Daniel Belu

05.09.2023, 13:06 2229

Hodinkee, un retailer online de ceasuri şi un site de ştiri susţinut de LVMH Luxury Ventures al lui Bernard Arnault, îşi reduce cu aproape 20% personalul, pe măsură ce preţurile ceasurilor second-hand se prăbuşesc, conform Bloomberg.

Hodinkee, care îi numără printre investitori şi pe muzicianul John Mayer şi pe fundaşul Tom Brady, câştigător al Superbowl-ului, a achiziţionat dealerul de ceasuri Crown & Caliber în 2021, în timpul unei creşteri frenetice a preţurilor la ceasurile second-hand de lux. Afacerea cu pierderi a cântărit asupra Hodinkee, care era profitabilă înainte de tranzacţie, au declarat persoanele, care au vorbit sub protecţia anonimatului.

Hodinkee a confirmat că reduce personalul din operaţiuni, tehnologie şi fotografie ca parte a integrării Crown & Caliber, fără a confirma cifrele.

"Am restructurat domenii ale afacerii care erau fie duplicate, fie redundante sau ineficiente", a declarat directorul general Jeffery Fowler prin e-mail. Hodinkee va continua să investească în afacerea sa în vederea creşterii, a adăugat el.

Achiziţionarea Crown & Caliber, care vinde Rolex second-hand şi alte mărci de top, a crescut veniturile anuale ale Hodinkee la peste 100 de milioane de dolari.

Fondată în 2008 de fostul analist UBS Benjamin Clymer, Hodinkee se numără printre cele mai importante surse online de informaţii şi conţinut despre ceasuri, în special pentru piaţa americană. Această ţară este acum principala destinaţie pentru exporturile de ceasuri elveţiene, după ce a depăşit China în 2021.

Site-ul online de comercializare a ceasurilor de lux Chrono24 GmbH a redus aproximativ 13% din forţa sa de muncă în ianuarie.

Pe lângă vânzarea de ceasuri noi şi folosite şi realizând colaborări în ediţie limitată cu mărci de top, Hodinkee vinde, de asemenea, produse de asigurare a ceasurilor şi oferă servicii personalizate pentru colecţionari.

Printre alţi investitori Hodinkee se numără The Chernin Group LLC şi True Venture Management LLC.

Preţurile pentru multe ceasuri de lux de pe piaţa secundară, inclusiv modelele Rolex, Patek Philippe şi Audemars Piguet, au scăzut de mai bine de un an, după ce au crescut în timpul pandemiei.

Indicele Bloomberg Subdial Watch Index, care urmăreşte preţurile pentru cele mai tranzacţionate 50 de ceasuri în funcţie de valoare, a scăzut cu 12% în ultimul an.

"În timp ce piaţa second-hand a fost în tranziţie din aprilie 2022, am văzut că preţurile ceasurilor second-hand au rămas stabile timp de mai multe trimestre, cele mai populare modele având în continuare o valoare mai mare decât preţurile de dinainte de Covid", a spus Fowler.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO