ZF News

Tranzacţia se confirmă: Gigantul austriac Cineplexx cumpără Grand Cinema & more din Băneasa Shopping City

Tranzacţia se confirmă: Gigantul austriac Cineplexx...

Autor: Ştefan Stan

22.04.2019, 11:43 5740

Gigantul austriac CINEPLEXX INTERNATIONAL cumpără Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City prin subsidiara Cineplexx Romania, confirmând tranzacţia anunţată de ZF la începutul lunii aprilie.

Compania multinaţională CINPLEXX Austria debutează astfel pe piaţa din România cu multiplexul de 2.700 de locuri din Băneasa Shopping City.

În afară de achiziţia Grand Cinema&More, CINPLEXX are in plan deschiderea altor 7 locaţii în ţară, următoarea fiind anunţată a fi deschisă în această toamnă la Satu Mare.

Detaliile financiare ale tranzacţiei rămân însă confidenţiale.

“Ramânând fildei strategiei noastre de a selecta chiriaşii în funcţie de calitatea produselor şi serviciilor pe care le oferă, am decis să aducem în rândul nostru unul dintre cei mai renumiţi operatori de cinema din regiune ” a declarat Dl. Arthur Popa General Manager, Băneasa Developments.

Grand Cinema & More a fost inaugurat în anul 2011 ca centru de profit în cadrul SC Băneasa Developments SRL, anul trecut înregistrând peste 900.000 de spectatori.  

“Suntem foarte încântaţi ca la intrarea pe această nouă piaţă pentru noi să adăugăm unul dintre cele mai vizitate cinematografe multiplex din România. Cunoscuţi fiind ca inovatori şi lideri în domeniul nostru ne simţim obligaţi să aducem cât mai repede standardul Cineplexx pentru a oferi vizitatorilor Băneasa Shopping City cea mai bună experienţă cinematografică de care pot avea parte” spune Dl. Christof Papousek, managing partner şi CFO al Cineplexx International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO