ZF Transilvania

CJ Braşov a câştigat un proiect european de peste 7,4 mil. lei pentru dotarea a şase şcoli din subordine cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale

CJ Braşov a câştigat un proiect european de peste 7,4...

Autor: Laurentiu Cotu

26.07.2023, 17:22 56

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de 7,4 mil. lei (1,5 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezillienţă (PNRR) - Componenta C15: Educaţie, ce prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a şase unităţi şcolare de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe din subordine. Perioada de implementare a proiectului este 26 iulie 2023-31 decembrie 2024.

Judeţul Braşov va realiza toate achiziţiile incluse în proiect, urmând ca la finalizarea perioadei de implementare, dreptul de proprietate asupra bunurilor achiziţionate să fie transferat cu titlul gratuit fiecărei unităţi de învăţământ şi unităţi conexe, potrivit unui comunicat de presă al CJ Braşov.

’’Instituţiile din învăţământul preuniversitar special şi cele conexe pe care le-am cuprins în proiect nu au beneficiat în ultimii cinci ani de investiţii semnificative în infrastructura educaţională. Am dat curs oportunităţilor de finanţare asigurate prin PNRR şi mă bucur că până la finele anului viitor vom reuşi să asigurăm dotări de ultimă generaţie pentru cele patru şcoli speciale din judeţ şi două unităţi de învăţământ conexe’’, a declarat Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO