ZF Transilvania

CJ Cluj vrea să rezilieze contractul de 66 mil. euro cu turcii de la Kiat

Autor: Laurentiu Cotu

03.09.2012, 17:34 392

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că va începe demersurile privind rezilierea contractului cu asocierea condusă de compania turcă Kiat Group Construct, privind modernizarea şi reabilitarea a peste 400 km de drumuri judeţene, investiţie în valoare totală de 281,7 mil. lei (circa 66 mil. euro).

Contractul a fost semnat în luna august a anului trecut, iar până la finele acestui an trebuiau modernizate cel puţin cinci drumuri judeţene, însă drumurile se află în continuare în stare de degradare.

CJ Cluj a primit azi o adresa oficială prin care asocierea formată din Kiat Group Construct (controlată de acţionari turci), Tehnic-Asist şi Damar Consult îşi precizează poziţia referitoare la derularea în continuare a acordului cadru pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj, pentru perioada 2011-2013.

Deşi în cuprinsul adresei asocierea condusă de Kiat îşi exprimă dorinţa clarificării problemelor de natură tehnică, în vederea deblocării contractului, şi respinge ideea rezilierii pe cale amiabilă a acestuia, din răspunsul formulat şi transmis CJ Cluj rezultă în mod implicit refuzul de a pune în executare ‘’contractul în forma stabilită prin documentaţia de atribuire şi semnată fără obiecţii de ambele părţi contractante’’, se arată într-un comunicat remis astăzi de Consiliul Judeţean Cluj.

În aceste condiţii, conducerea CJ Cluj va supune aprobării deliberativului judeţean, în şedinţă, rezilierea acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu asocierea condusă de compania Kiat Group Construct.

‘’Refuzul tacit al asocierii conduse de societatea Kiat Group Construct de a pune în executare acordul-cadru şi contractele subsecvente încheiate în vederea modernizării şi reabilitării drumurilor judeţene din judeţ ne pune practic în situaţia de a nu avea de ales. Neavând cum să acceptăm, cu respectarea legii, o altă soluţie decât cea licitată, pe deplin acceptată şi necontestată de această asociere, suntem nevoiţi să începem demersurile legale în vederea rezilierii contractului, a declarat Horia Uioreanu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Contractul de modernizare şi reabilitare pentru 423 km de drumuri judeţene din Cluj a fost atribuit de CJ Cluj în vara anului trecut consorţiului de firme Kiat Group Construct (controlată de acţionari turci), Tehnic-Asist şi Damar Consult pentru suma de 281,7 mil. lei (circa 66 mil. euro), fără TVA.

Investiţia face parte din "Programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene pentru perioada 2011-2015"- etapa I, care vizează 423 km de drumuri din judeţul Cluj, împărţite în cinci loturi.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO