ZF Transilvania

CJ Maramureş investeşte 10,7 mil. euro într-un parc industrial de specializare inteligentă

CJ Maramureş investeşte 10,7 mil. euro într-un parc...

Autor: Laurentiu Cotu

15.04.2024, 19:07 137

CJ Maramureş a demarat o investiţie de 10,7 mil. euro pentru realizarea unui parc industrial de specializare inteligentă în oraşul Baia Sprie, la 11 km de municipiul Baia Mare. La această investiţie se adaugă granturi în valoare de 20 mil. euro, de care vor beneficia antreprenorii care îşi vor dezvolta afacerile în noul parc industrial.

’’Am avut deja primele întâlniri cu mediul de afaceri despre oportunităţile pe care le avem în aceste parcuri industriale. Oamenii de afaceri din Maramureş pot beneficia de sume cuprinse între 200.000 şi 2,5 milioane de euro. Construim şapte parcuri în judeţul Maramureş, în Baia Sprie, Fărcaşa, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Mireşu Mare, Bogdan Vodă şi Giuleşti. Asta înseamnă între 3.000 şi 5.000 de locuri de muncă’’, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

În parcul de la Baia Sprie se vor instala companiile care vor implementa soluţii inovative pentru medicină, industria cosmeticelor sau pentru domeniul agroalimentar. În următorii patru ani, cu sprijin financiar european de peste 30 mil. euro, cel puţin 15 localităţi din Regiunea de Nord-Vest, chiar şi comune, vor înfiinţa parcuri de specializare intelligentă, special destinate companiilor mici şi mijlocii inovative.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO