ZF Transilvania

CJ Satu Mare a investit 94 mil. lei în modernizarea a 38 km de drum judeţean

CJ Satu Mare a investit 94 mil. lei în modernizarea a 38...

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2023, 18:12 68

Consiliul Judeţean Satu Mare a finalizat implementarea unui proiect de investiţii de 94 mil. lei (19 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce a prevăzut modernizarea a 38 km de drum judeţean, ce asigură în prezent o legătură rutieră rapidă între judeţele Satu Mare şi Sălaj.

De-a lungul drumului modernizat au fost construite două poduri noi, unul în Hodod şi unul spre Hurezu Mare şi au fost reabilitate alte două poduri la intrarea în Hurezu Mare. În zonele cu treceri pentru pietoni, iluminatul public s-a realizat cu panouri fotovoltaice, fiind montaţi 20 de stâlpi şi 20 de console cu lampă cu lumina focusată pentru indicatoarele ’’trecere pentru pietoni’’. Pentru a se asigura o bună scurgere a apelor pluviale, s-au realizat şanţuri noi, rigole şi podeţe. De asemenea, au fost amenajate 15 staţii de autobuz în afara carosabilului, au fost construite drumuri laterale şi 259 de accese la proprietăţile riveranilor. Pentru o mai bună siguranţă a circulaţiei rutiere, au fost montaţi parapeţi, indicatoare rutiere, borne kilometrice şi hectometrice şi s-au trasat marcajele rutiere longitudinale şi transversale, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare. 

’’Am reuşit ca dintr-un drum judeţean care avea numeroase porţiuni de pământ să construim unul dintre cele mai moderne tronsoane rutiere din judeţ. Prin această amplă investiţie, scopul nostru este să impulsionăm dezvoltarea socio-economică a întregii zone. Vrem să atragem noi investitori şi să oferim condiţii bune de trai locuitorilor din această parte a judeţului. De asemenea, prin modernizarea acestui drum am creat toate condiţiile pentru a dezvolta legăturile turistice către cramele din Beltiug şi Dobra, către ştrandul din Beltiug, conacul Degenfeld și castelul Wesselényi din Hodod’’. a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO